Poljoprivredna apoteka online po vašoj meri

Endozym Eclair

ENDOZYM ECLAIR

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

     Pročišćena pektinaza dobijena iz gljiva Aspergillus niger. Poboljšava sedimentaciju maceriranog kljuka.

     Endozym Eclair je trenutni super koncentrovani rastvor enzima koji  karakterise velika pektinazna aktivnost.

     Sadrži 35.000 pektinaznih jedinica po gramu koji daju ovom proizvodu izrazitu aktivnost, daleko veću nego kod svih drugih proizvoda. To je veoma bitno kod grožđa sa dugim pektinskim lancima, jer je Endozym Eclair enzim koji prikazuje visoku pektinaznu aktivnost, a omogućuje brzo smanjenje viskoznosti i podstiče brzo bistrenje.

      Primjenjuje se na belim kljukovima bogatim pektinskim supstancama i sa visokim sadržajem cvrstih supstanci.

      Endozym  Eclair je vrlo efikasan u prisustvu visokog mikrobiološkog zagađenja i njegova iskoristivost je odlična za kljukove dobijene maceracijom koju je ponekad teško izvoditi zbog brzog razvoja autohtone mikroflore. Uz korištenje ovog enzima prinosi u vinu se povećavaju i dobivaju se kompaktniji sedimenti. Filtriranje je takođe značajno poboljšano. U slučaju kljuka dobijenog na način hladne statičke sedimentacije količina bistrog kljuka iz ukupnog mošta se povećava preko 10%.

Priprema:

      Razrijediti na 20-30 delova nesumporisanog kljuka ili u obicnoj vodi i dodati u kljuk ili dodati prašak direktno na grožđe. Ako je grožđe previše bogato fenolima proizvod može biti dodat nakon mešanja kako bi se izbegla ekstrakcija boje i gorčine.

Doziranje:

      2-5 ml/hl. Tretmani na niskoj temperaturi mošta i visokom postotku pektina i suspendovanih supstanci ili niskog pH zahtevaju višu dozu.

Čuvati na temeraturama nižim  od 10 °C do 3 godine.

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

VE ENDOZYM E CLAIR 0.1KG

Grupa proizvoda

Opis

Jedinica mere

Kom

Šifra

5677

Cena sa PDV-om

2.190,00 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Popust