console.log(ponuda)

Poljoprivredna apoteka online po vašoj meri

Calcio 72 WP

Sistemični fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem, za suzbijanje prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke|

Aktivna materija Ciprodinil 750 g/kg


Formulacija Vododisperzibilne granule (WG)

NAPOMENA: (Ova napomena je nezvaničnog karaktera)

Calcio 75 WG je preparat koji ima istu aktivnu materiju, kolicinu aktivne materije i istu formulaciju kao preparat Cormax i više od Chorus 50 WG. On (Calcio) moze da uradi isti posao kao pomenuti preparati.

 Uporedite cene klikom na preparat označen plavom bojom.

Primena

CALCIO 75WG je sistemični fungicid, sa protektivnim i kurativnim delovanjem za suzbijanje prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis) preventivnim tretiranjem, dok je jabuka u fazi otvaranja prvih listova pa do kraja cvetanja (faze 11-69 BBCH skale) u količini primene od 200 g/ha (2g na 100 m2).
Tretiranje se vrši folijarno prskanjem ili orošavanjem: preparat se primjenjuje standardnim uređajima za tretiranje odnosno traktorskim i leđnim prskalicama.

Količina primene 200 g/ha

Utrošak vode 1000 l/ha

Karenca 28 dana - jabuka

Pored pomenute namene, postoje preparati sa ovom aktivnom materijom koji imaju registracijuj još  u višnji i trešnji, za suzbijanje prouzrokovača sušenja cvetova, rodnih grančica, mrke truleži plodova (Monilia laxa), u koncentraciji 0,02%, odnosno 200 g u 1000 l vode. Količinu vode, odnosno rastvora za primenu prilagoditi fazi razvoja zasada i uređaju za primenu.

Raditi najkasnije 14 dana pred berbu (karenca)

Preparat primeniti od početka cvetanja (10% cvetova otvoreno), pa do fenofaze kada je otvoreno najmanje 50% cvetova, a prve latice opadaju tj. faze 61-65 BBCH skale. Ukoliko se primenjuje dva puta, tretirati od fenofaze cvetnog balona, pa do kraja cvetanja (59-67 BBCH skale) uz interval između dva tretiranja od 7 do 10 dana.

Preparat se može u istom zasadu jabuke i višnje primeniti najviše dva puta godišnje.

Preparat je jedin od fungicida koji deluje na niskim temparaturama (preko 5°C) i obezbeđuje pouzdano delovanje u ranim fazama razvoja biljaka zbog čega je nezamenljiv u programu zaštite jabuke u fazama od mišjih ušiju do kraja cvetanja.

Izrazito je sistemičan fungicid koje se brzo usvaja od strane zelenih delova biljke. Prodiranje u lišće traje nekoliko sati posle primene (sporije na niskim temperaturama), a dva časa nakon prskanja kiša ga više ne može isprati.

Ako se primeni do 48 sati posle početka zaraze Chorus 50 WG deluje kurativno (zaustavlja dalje širenje infekcije u biljci). Suzbijanje bolesti uvek je efikasnije kada se preparat primeni preventivno.

Popust

Calcio 75 WG 250g

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

3607

Cena sa PDV-om

2.027,22 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Calcio 75 WG 2.5g-kes.

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

3608

Cena sa PDV-om

36,11 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Calcio 75 WG 1kg

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

3927

Cena sa PDV-om

7.504,07 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Calcio 75 WG 25g

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

3928

Cena sa PDV-om

293,44 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu