Poljoprivredna apoteka online po vašoj meri

Bentonit 25kg

 

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

     Primenjuje se za bistrenje i proteinsku stabilizaciju belih i roze vina tokom alkoholne fermentacije i finalizacije vina.

     Vina razlivena u boce često su sklona mućenju, koje se javlja usled prelaska termolabilnih belančevina u nerastvorljivo stanje.

     Ukoliko se šira tretira bentonitom, u velikoj meri se uklanjaju belančevinaste materije i vino se brže bistri. Međutim, deo belančevinastih materija prelazi u vino, a jedan deo se oslobađa iz ćelija vinskog kvasca.

     Stoga je neophodno vršiti bistrenje vina pre razlivanja u boce, ukoliko su one namenjene dužem čuvanju. Fine čestice montmorilonita u Bentostabu poseduju moć izuzetne absorpcije koloida.

     Bentonit osigurava proteinsku stabilnost i povećava potencijal vina za hladnu stabilizaciju.

 Primena:

     U odgovarajuću količinu bentonita postepeno bez mešanje dodati u 20 puta više hladne vode. Ostaviti da stoji 6 do 12 sati, odliti višak vode pa sipati u vino uz mešanje i pretatakanje.

30 – 100 g/hL kada je u pitanju šira.

10 – 70 g/hL za vino.

bentonit 15kg po kg

Grupa proizvoda

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

3807

Cena sa PDV-om

170,00 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Popust