Askorbinska kiselina (Vitamin C)
Posetite stranice: Apoteka; Voćarstvo; Vinogradarstvo; Povrtarstvo; Ratarstvo
Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE
Vitamin C je u vinu prisutan od samog pocetka i potice iz grozdja. Tokom fermentacije, njegova kolicina se povecava, a potom kada se alkoholna fermentacija zavrsi kolicina ovog vitamina se smanjuje. Kolicina ovog vitamina varira od 1,5g do 12g.
Ima antioksidativna svojstva i zbog toga se koristi u proizvodnji roze i belih vina.
Primena:
Dodaje se u praskastom obliku u kolicini od maksimalno 15-25g/hl vina. Askorbinska kiselina se dodaje vinu tako sto se predhodno rastvori u hladnoj vodi (npr.100g u 1l vode) i ravnomerno doda i pomesa sa vinom.
Stiti vino od oksidacije, sprecava talozenje gvozdja, povecava svezinu i poboljsava ukus vina. Vrlo brzo reaguje sa kiseonikom i ne dozvoljava mu da dublje prodre u vino.
Prilikom dodavanja askorbinske kiseline, obavezno se pridrzavati uputstava! Vece kolicine od propisanih mogu izazvati hiperoksidaciju.
U asortimanu Agro Top VSG apoteke imamo pakovanja od : 1 kg , 500g, 250g, 100g
Vitamin C AT 250g
Grupa proizvoda
Opis
Jedinica mere
kom
Šifra
5710
Cena sa PDV-om
455,00 rsd
Vitamin C AT 500g
Grupa proizvoda
Opis
Jedinica mere
kom
Šifra
5725
Cena sa PDV-om
830,00 rsd
Vitamin C AT 100g
Grupa proizvoda
Opis
Jedinica mere
kom
Šifra
5711
Cena sa PDV-om
230,00 rsd
Popust
Popust za registrovane korisnike
Ostvarite popust online kupovinom preko našeg sajta.
Za ukupan iznos računa:
- do 5000 rsd nema popust
- od 5000 - 30000 rsd popust je 2,5 %
- preko 30000 popust je 5 %
Za porudžbine preko telefona važe isti uslovi kao za online korisnike.
Detaljne uslove kupovine možete naći ovde.