Poljoprivredna apoteka online po vašoj meri

Rezidba počinje - proverite svoj alat

Vreme je za raspremanja voćnjaka vrtova i bašta.

Naše biljke su uradile šta su mogle ove godine. Već sada treba da počnemo sa njihovom pripremom za narednu godinu sa nadom u bolje rezultate.

Pored zaštite od bolesti potrebno je raspremiti i orezati voćnjake, vrtove, bašte gde god nam to vremenske prilile i biljke dozvoljavaju.

Orezivanje voćnjaka je bitna agrotehnička mera. Biljku treba osloboditi od mrtvih i bolesnih delova. Takodje je treba formirati tako da najbolje iskoristi uslove u kojima živi i postigne za nas željene rezultate.

Momenat je da se naš alat (makaze) ponovo upotrebi. Pre početka radova treba utvrditi u kakvom su stanju. Trebali ih podmazati i zameniti po neki dotrajali deo.

Na tržištu postoji veliki broj makaza različitih cena i namena ali mali broj omogućava nabavku rezervnih delova. U bolje snabdevenim radnjama mogu se naći rezervni delovi za makaze renomiranih firmi kao što su: KUKER, LOWE….

U svakom slučaju ako je vreme za kupovinu novih makaza treba dobro promisliti. Nabavku podrediti svojim potrebama i finansiskim mogućnostima. Takodje treba voditi računa i o rezervnim delovima. Ako ste uložili više novca za kupovinu novih makaza ne mora da znači da ste pogrešili ukoliko možete doći do potrošnih rezervnih delova.

Širok asortiman voćarskih ručnih makaza i makaza za grane možete pogledati OVDE

napisala sara nijagara