Poljoprivredna apoteka online po vašoj meri

Makaze za grane KUKER i njeni rezervni delovi

Firma KUKER je osnovana 1972 godine u Veroni, kao odgovor na veliku potrebu za reznim alatima u ovoj čuvenoj voćarskoj i vinogradarskoj regiji Italije. Sa svojim kvalitetom i inovativnim pristupom zauzima značajno mesto na tržištu voćarskih i vinogradarskih makaza u Evropi kao i kod nas u Srbiji.

Najzastupljeniji su modeli velikih makaza dužine od 80cm. Izradjene od lakih i kvalitetnih materijala omogućava lak i dugotrajan rad.

Model 88/80 stare je model sa najdužom tradicijom,  iz koga su se izrodili ostali modeli. Njegova specifičnost je u tome sto je nož zaglavljen u aluminijumskoj ručici. Prilikom zamene noža, mora se izbiti iz ručke u koju se novi nož vraća i stiska sa stegom. Dočekač (nakovanj) je celokupno uradjen od aluminijuma. Ove makaze imaju u svom mehanizmu biksnu (metalni prsten) koja se prilikom rezanja okreče oko svog nosača (šraf nosač biksne) i omogućava lakše rezanje i manje umaranje rezača.

Daljom evolucijom je nastao model 88/80 EVO koji se od prethodnog modela razlikuje pre svega u dočekaču (nakovnju) koji nije celokupno izradjen od aluminijuma. Ovaj model ima mali aluminijumski dočekač koji se sa dva šrafa pričvršćuje za metalni nosač. Na ovaj način se manja cena održavanja, odnosno  jeftinija zamena dočekača jer se menja samo aluminijumski uložak koji naleže na nož. Ova konstrukcijska promena je povukla za sobom i promene nekih sitnijih delova npr biksne koja je deblja... U svakom slučaju prilikom potrage za rezervnim delovima treba obavezno napomenuti da se radi o modelu EVO.

Model 88/80 PR nastao je kao skup inovacija na prvi pomenuti model. Zadržan je dočekač od punog aluminijuma kao i svi ostali sitni delovi. Glavna promena je u nožu. Nož se više ne ubacuje u dršku već se šrafi za nosač. Nosač noža je postavljen u dršku i može se menjati ali potreba za tim je veoma retka. Osnova ovog poboljšanja je lakša zamena noža (koji se troši ili oštećuje) uz pomoć tri šrafa, kao i manji troškovi održavanja.

Model 88/80 PRS je isti kao prethodni samo su aluminijumske ručke povijene na unutra.

Svi pomenutih modeli postoje i u dužini od 100cm.

Kod nas u Srbiji najviše se koriste prva tri pomenuta modela, dok se ostali veoma retko koriste.

Rezervni delovi:
Nož rezervni za model STARE, EVO

Nož rezervni kratki za model PR, PRS

Dočekač (nakovanj) za model STARE, PR, PRS

Dočekač (nakovanj) komplet za model EVO

Dočekač (nakovanj) aluminijumski uložak za model EVO

Biksna za model STARE, PR,PRS

Biksna za model EVO

Šraf nosač biksne za model STARE, PR, PRS

Šraf nosač biksne za model EVO

Matica nosača biksne – samo model EVO

Centralni šraf za model STARE, PR PRS

Centralni šraf za model EVO

Matica centralnog šrafa za sve modele

Nosač noža iz ručke za model PR, PRS

Nosač klizača biksne iz ručke za sve modele

Šraf nosač noza sa fiksnom biksnom za sve modele

Šraf nosač noža fiksni PR i PRS 

Rezervne ručke 80cm

Rukohvat rezervni