Poljoprivredna apoteka online po vašoj meri

LOWE - vrhunske makaze za rezanje voca

Lowe, nemačka firma, koja se bavi proizvodnjom makaza za rezidbu voća, šiblja i cveće još od 1923 godine kada je patentiran njen prvi model koji nosi oznaku LOWE 1. Ovaj model je aktuelan i danas što sve govori o kvalitetu.

U širokom asortimanu proizvoda ove fabrike najzastupleniji su modeli dugih makaza za grane LOWE 70.080 i 70.100.

Ova dva modela se razlikuju samo u dužini ručke tj 80cm i 100cm.

Imaju malu laku glavu i samim tim malu težinu na polugi makaza, a i same makaze su lake.

Izradjene su od kvalitetnih materijala sto garantuje dugotrajnost.

Najbitnije je što su dostupni svi rezervni delovi koji se lako menjaju. Prilikom nabavke ovih makaza dobijate univerzalni imbus ključ koji služi za zamenu svih delova.

Servisiranje je veoma jednostavno. Svaka ručka je sa po dva šrafa povezana sa nožem i kontra nožem (nasač aluminijumskog nakovnja-dočekača). Ručka je sa gornje strane zatvorena gumicama koje ne dozvoljavaju da prljavština zapada pored noževa u unutrašnost drške. Na kontra nož se pričvršćuje aluminijumski nakovanj-dočekač sa dva šrafa. Obadve ručke medjusobno se spajaju u jednoj tačci uz pomoć centralnog šrafa sa osiguračem.

I....to je sve.

Što se tiče ručnih makaza najkorišćeniji modeli su pomenuti LOWE 1 i LOWE 6.
Veoma su lake u ruci i prilikom rada ne pružaju skoro nikakav otpor.

LOWE 1 su specifične zbog toga što se umesto opruge koristi gibanj. On omogućava neverovatnu lakoću prilikom rada. Prilikom rada može doći do trošenja noža i nakovnja koji se veoma lako menjaju. Retko kada može doći do oštećenja gibnja ali se i on može nabaviti kao rezervni deo. Svi pomenuti delovi se mogu naći pojedinačno ili u kompletu (set).

Lowe 6 je najtraženiji model. Noviji je i uradjen sa više iskustva. Čim se makaze uzmu u ruke oseti se da plastika na ručkama ne dozvoljava klizanje makaza u ruci. Pogodne su za rad levorukih i desnorukih korisnika. Na vrhu su nešto šiljatije od prethodnih te su prilaznije. Takodje postoji mogučnost štelovanja širine seka uz pomoć jednog diskretnog šrafa (otvara i zatvara). Nož, nakovanj-dočekač i opruga i srafovi se troše prilikom rada i mogu se lako zameniti. Svi pomenuti delovi se mogu naći pojedinačno ili u kompletu (set)

 KOMPLETNU PONUDU MAKAZA MOŽETE VIDETI OVDE